ДО ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ ТОНАЛЬНОГО АЕРОДИНАМІЧНОГО ШУМУ В ШИРОКОМУ ДІАПАЗОНІ ЧАСТОТ - Manidina , Yevheniia; Ryzhkov , Vadim; Belokon , Karina; Berenda , Natalia; Troitskaya , Elena (Scientific Journal "Metallurgy", 2020)
Запропоновано шляхи зниження рівня тонального аеродинамічного шуму в газоходах. Розглянуто головні параметри, що впливають на ефективність обладнання для гасіння шуму. Визначено оптимальну систему зниження рівня тонального аеродинамічного шуму в широкому діапазоні частот. Для гасіння шуму, що створює тягодуттєве обладнання, слід рекомендувати послідовне встановлення резонансних глушників або комбінацію резонансних та активних глушників.